- hirdetés -

Hatalmas csatában, de magabiztosan nyert a női kézicsapat.

Orosházi Stílus SzK – Eszterházy KFSC-GMR  32 -25 (16 – 11)

NB I/B-s női kézilabda bajnoki mérkőzés, Orosháza, Eötvös csarnok, 200 néző.
Vezette: Wenczel Tamás- Kozák Áron

Orosháza: FODOR – Csapó 1, KRÁNITZ A. 6, KOVÁCS 8, Fazekas 1, Héjjas 2, KRIVIK 7. Csere: Komáromi, Albert 1, Kránitz O. 2, Dancsó, TÓTH 3, Volencsik, Gregus 1.
Edző: Farkas József.

Az Eger legjobb dobói: Barczi 12 és Bak 8 góllal.

Kiállítások: 12 perc ill. 16 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 5/5.

A délutáni ifi mérkőzésen még nem sikerült az orosházi lányoknak a győzelem, de a felnőttek gondoskodtak róla, hogy elégedetten távozzanak a szurkolók az Eötvös csarnokból.

Szoros, izgalmas mérkőzésre számított az orosházi publikum és remélte, hogy a Gyula elleni találkozón látott küzdőszellemből ismét viszont látunk valamit. Az elszántsággal és az akarattal nem is volt hiba. Sok lábmunkával, keményen védekeztek a lányok és magasságbeli hátrányukat a támadásoknál gyorsasággal ellensúlyozták. Végig a mi oldalunkon volt az előny (6. perc 3-2, 11. perc 6-4). A túlzottan is keményen védekező egriek az első félidőben gyakran kerültek emberhátrányba, amit a hazaiak ügyesen használtak fel az előny növelésére (22. p.óerc 14-9). Az elején Kránitz Andi és Krivik Anikó vitték a prímet, de hamar csatlakozott hozzájuk Kovács Brigi is. Lelkesen és jól játszott az orosházi csapat és teljesen megérdemelt volt a szünetre is megtartott ötgólos előny.

Kőkemény küzdelem volt a pályán - Kránitz Orsolya tör kapura (klikk a képre)
Fotók: Melega Krisztián

A második játékrészre sem változott sokat a játék képe. Továbbra is jól védekezett a csapat. Az ellenfél legveszélyesebb játékosát, Bak Juditot sikeresen ki tudták venni a játékból. Erre az időszakra már több hazai kiállítás jutott, de a vendégek kevésbé tudtak élni a lehetőségekkel. Nem ment úgy a játék, mint szerették volna, emiatt idegesebbek voltak a kelleténél. Három egri játékos is eljutott a piros lapig és idő előtt mehetett zuhanyozni.

A mieink koncentrációja mit sem csökkent az idő előre haladtával és az előny is megnyugtató volt (45. perc 24-17). A vendégeknek az ötvenedik percre még sikerült feljönniük mínusz ötre, de az egész mérkőzést végig robogó, nagyszerűen játszó Krivik Anikó vezérletével a végére újra hétre növelte a különbséget a hazai alakulat. Ezen az estén a csapatba állított fiatalok is jól kapcsolódtak a játékba és hozzá tették a magukét. Tóth Bori, Volencsik Anna, és Albert Alexandra is dicséretet érdemel. Mindehhez járult még Fodor Edit részéről egy kiegyensúlyozott , jó kapusteljesítmény, így a győzelem nem is maradhatott el.

A Hálás közönség vastapssal köszönte meg az élményt a lányoknak.

Farkas József: – Jól védekeztünk és támadásban is azt láttam viszont, amit kértem a csapattól. Több játékos is kiemelkedően teljesített.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.