- hirdetés -

Szombaton az ország nagy részén változóan felhős lesz az ég, de csapadékra nem kell számítanunk. A hőmérséklet -1 és +5 °C között alakul.

Az este illetve éjszaka folyamán kelet felől lassan megszűnik a csapadék, a legtovább a déli területeken fog hullani a hó. A Kisalföldön és északnyugaton változóan felhős marad az ég. A gyenge, keleten mérsékelt északi szélben -4 és -9 °C közé hűl a levegő. Helyenként ködfoltok képződhetnek.

Szombaton napközben északon változóan felhős, nyugaton-északnyugaton napos időre számíthatunk. Délen-délkeleten több lesz a felhő, de csapadék sehol sem várható. A változó irányú légmozgás gyenge marad, legfeljebb Sopron környékén élénkülhet meg kissé a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 °C között alakul.

Orvosmeteorológia:

Szombaton a magasban zajló melegedés miatt erős melegfronti hatásra készülhetünk, emiatt fejfájásra, migrénre panaszkodhatunk. Erősödhetnek a görcsös, reumatikus és ízületi fájdalmak, nyugtalanabbak lehetünk. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton reggel már csak a déli területeken szállingózhat a hó, emiatt ott nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Az utak az ország keleti-délkeleti kétharmadában az éjszaka lefagyhatnak! Hajnalban ködfoltok képződhetnek, emiatt gyorsan csökkenhet a látástávolság. A melegfronti hatás miatt fáradtabbak, nyugtalanabbak lehetünk, vezessünk fokozott figyelemmel – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.