- hirdetés -

Az Orosháza Önkormányzata Bűnmegelőzési Egyesület nemrégiben közgyűlést tartott a Pacsirta utca 8. szám alatt. A találkozót megelőzően az egyesület tagjainak általános polgárőr ismeretekből tartottak képzést.

Az egyesület tagjai az oktatást követően a képzés anyagából sikeresen le is vizsgáztak. A közgyűlésen beszámoló hangzott el az elmúlt év munkájáról. Szokolai Sándor elnökhelyettestől megtudtuk, tavaly összesen 6748 kilométert járőröztek, elsősorban a külterületek: Szentetornya, Gyökeres, Rákóczitelep és Gyopárosfürdő rendje felett őrködtek. Általában éjszaka teljesítettek szolgálatot, 2840 órát gépkocsival, 184 órát kerékpárral, 640 órát pedig a rendőrséggel közösen.

Járőröznek a polgárőrök (archív fotó)

Az egyesület működéséhez a Békés Megyei Polgárőr Szövetségtől 320 ezer, az orosházi önkormányzattól 300 ezret, lakossági felajánlásként pedig 80 ezer forint támogatást kaptak. Az összeg nagyobb részét üzemanyagra költötték, de vásároltak 11 darab egyenruhát és 5 láthatósági mellényt is. A támogatásból gépkocsijavításra, egyéb eszközök vásárlására (pl. elemlámpa) és postaköltségre is futotta.

Az idei évre 144 nap, 10 ezer kilométer járőrszolgálatot terveznek saját autóval, amire 500 ezer forint üzemanyagköltséget terveztek be. Mindemellett lesz gyalogos, kerékpáros és a rendőrséggel közös szolgálat is. Tavaly egy polgárőrtársuk bejelentése alapján a rendőrök elfogtak egy betörőt, valamint két rendőri elfogásnál voltak jelen az egyesület tagjai. Mindezek mellett számos rendezvényen – így például a rákóczitelepi gyermek és falunapon, az augusztus 20-i gyopárosi rendezvényen, a fáklyás felvonuláson, halottak napján – biztosították a rendet és részt vettek a forgalomirányításban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.