- hirdetés -

Keleten továbbra is havazás, hószállingózás várható. A hőmérséklet -2 és +2°C között alakul majd napközben.

Pénteken reggel sem várható számottevő változás, nyugaton többnyire derült, a középső országrészben változóan felhős lesz az ég, míg nagyjából a Baja-Miskolc vonaltól keletre, a Tiszántúlon folytatódik a hószállingózás, havazás, helyenként akár 10 cm-t meghaladó hóréteg is kialakulhat. A középső országrész kivételével előfordulhatnak élénk széllökések, a legalacsonyabb hőmérsékletek -4 és -9°C között várhatóak. Napközben kelet felől tovább növekszik a felhőzet, már a Dunántúlon is erősen felhős idő várható. Keleten, délkeleten további havazásra, hószállingózásra készülhetünk, helyenként több cm-es friss hótakaró is kialakulhat. -2 és +2°C közötti értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia:

Pénteken nem terheli front a szervezetünket, ám a csapadékos keleti tájakon erősödhetnek a görcsös, reumatikus és izületi fájdalmak. A szeles időjárás következtében is fejfájásra, migrénre, ízületi fájdalmakra panaszkodhatunk. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken a keleti tájakon, majd a déli területeken is havazásra készülhetünk. Emiatt nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Északnyugaton és északkeleten gyakran élénk lesz a szél, a Kisalföldön egy-egy viharos lökés sem kizárt, ezért csökkenhet a járművek menetstabilitása – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.