- hirdetés -

Csütörtökön a Dunántúlon napsütésre, az ország többi részén borult időre van kilátás, keleten havazással „fűszerezve”. A csúcshőmérséklet fagypont körül alakul majd.

Csütörtökön reggel a Dunántúlon gyengén, a Dunától keletre közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, továbbra is a keleti megyékben számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra. A Tiszántúlon és a Kisalföldön időnként élénk lökések kísérhetik az északias szelet, máshol gyenge légmozgás várható. -3 és -9°C közé süllyed a hőmérő higanyszála, de a derültebb tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben a Dunántúlon sok napsütésre, a középső országrészben változóan felhős, míg a Tiszántúlon borongós időre van kilátás, itt többfelé lehet hószállingózás, havazás. A szelet északnyugaton és északkeleten még élénk lökések kísérhetik, a csúcshőmérsékletek fagypont körül alakulnak majd.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön ugyan nem lesz front felettünk, de az érzékenyebbeknél gyenge melegfronti tünetek jelentkezhetnek. Emiatt és a szeles időjárás következtében is fejfájásra, migrénre, ízületi fájdalmakra panaszkodhatunk. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön a Tiszántúlon lehet havazás, hószállingózás, így arrafelé helyenként nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Északnyugaton és északkeleten gyakran élénk lesz a szél, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.