- hirdetés -

Kezdetben felszakadozik, majd napközben megnövekszik a felhőzet. A maximum hőmérsékletek 0 °C körül alakulnak.

Szerda virradóra nyugat felől többfelé felszakadozik a felhőzet; a Dunántúlon gyengén, keleten erősen felhős időre van kilátás. Kisebb hószállingózás főleg keleten, valamint eleinte a Közép-Dunántúlon fordulhat elő. Nyugaton megélénkül az északi szél. A hőmérő higanyszála -4 és -9 °C közé süllyed. Napközben a Nyugat-Dunántúl kivételével megnövekszik a felhőzet, keleten gyenge hószállingózás továbbra is lehet, máshol viszont száraz idő várható. A Dunántúlon megerősödik az északi szél. A maximum hőmérsékletek 0 °C körül alakulnak.

Orvosmeteorológia:

Szerdán továbbra is kettősfront hatása terhelheti szervezetünket. Emiatt türelmetlenebbé, ingerlékenyebbekké válhatunk, álmatlanság, fáradtság, dekoncentráltság jelentkezhet. Egyeseknél vérnyomás-ingadozás, szívpanaszok léphetnek fel, valamint fejfájást is tapasztalhatunk, melyet az időnként megélénkülő szél is fokozhat. Keleten a csapadékosabb időben az izületi és a reumatikus panaszokkal élőknek is nehezebb napjuk lehet, valamint fokozódhatnak a görcsös fájdalmak is. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán az ország nagy részén csapadékmentes idő várható, csupán a Tiszántúlon lehet kisebb havazás, hószállingózás, így arrafelé helyenként nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Többfelé élénk, a Kisalföldön gyakran erős lesz a szél, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása. A kettősfronti hatás miatt türelmetlenebbek, dekoncentráltabbak, tompábbak is lehetünk – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.