- hirdetés -

Kedden nagyrészt már csak a Tiszántúlon számíthatunk hószállingózásra, az ország többi részén a nap is kisüt majd egy kis időre.

Keddre virradóra délen és keleten erősen, északnyugaton változóan felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem valószínű, a Tiszántúlon lehet kisebb hószállingózás. Az északkeleti szelet a Tisza vonalától keletre kísérhetik élénk lökések. -3 és -8°C közé hűl a levegő, de északkeleten ennél hidegebb is lehet. Napközben a Tiszántúlon erősen felhős, borult idő várható, kisebb havazás, hószállingózás is lehet. Az ország többi részén több-kevesebb napsütés is várható, a felhőátvonulásokból csak elvétve alakulhat ki hózápor. Az északi szél a Kisalföldön élénkülhet meg. -2 és +4°C várható a legmelegebb órákban.

Orvosmeteorológia:

Kedden kettősfronti hatásra készülhetünk. Emiatt álmatlanság, fáradtság, dekoncentráltság jelentkezhet, türelmetlenebbé, ingerlékenyebbekké válhatunk. Egyeseknél emelkedhet a vérnyomás és fejfájás is jelentkezhet, melyet az időnként megélénkülő szél is fokozhat. Keleten a csapadékosabb időben az izületi és a reumatikus panaszokkal élőknek is nehezebb napjuk lehet, valamint fokozódhatnak a görcsös fájdalmak is. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden főleg a Tiszántúlon számíthatunk kisebb havazásra, hószállingózásra, így arrafelé nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Többfelé élénk lesz a szél, melyet helyeként erős lökések is kísérhetnek, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása. A kettősfronti hatás miatt türelmetlenebbek, dekoncentráltabbak, tompábbak is lehetünk – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.