- hirdetés -

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, helyenként hószállingózásokkal, hózáporokkal. A hőmérséklet -5 és +1 fok között alakulhat.

Vasárnap reggel a középső területek marad a borongós idő, ott hószállingózás, hózáporok is kialakulhatnak, míg az ország más területein elkezd felszakadozni a felhőzet. Főleg északkeleten kísérhetik élénk lökések a szelet, a minimumok -5 és +1°C között alakulnak. Napközben a változó felhőzet mellett néhány órás napsütés mindenütt várható, a felhőátvonulásokból főleg az Északi-középhegységben alakulhat ki hózápor, havaseső. Az északi szelet a Kisalföldön és északkeleten kísérhetik élénk lökések; 1-6°C-ot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap gyenge hidegfronti tünetekre panaszkodhatunk, emelkedhet vérnyomásunk, fejfájásra panaszkodhatunk, türelmetlenebbé, ingerlékenyebekké válhatunk. Érdemes lesz egy sétát tenni a friss levegőn, azonban a hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap a középső és északkeleti országrészben alakulhat ki egy-egy hózápor, havas eső, ezeken a tájakon nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, legyünk óvatosabbak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Elsősorban a Dunántúlon és északkeleten átmenetileg megerősödhet a légmozgás, emiatt ott csökkenhet a járművek menetstabilitása. A hidegfronti hatás miatt türelmetlenebbek lehetünk – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.