- hirdetés -

Szerdán borult időre számíthatunk, többfelé csapadékkal: eleinte hó, ónos eső, majd egyre inkább eső várható.

Szerdára virradóra északkeleten is megnövekszik a felhőzet, főleg észak-északkeleten számíthatunk havazásra, hószállingózásra. A keleti, délkeleti szél helyenként élénk lesz. 0 és -5°C közé hűl a levegő. Napközben országszerte erősen felhős vagy borult lesz az égbolt, észak-északkeleten többfelé lehet havazás, hószállingózás, míg nyugaton és délen eső, kezdetben ónos eső is hullhat, de délután dél felől már felszakadozhat a felhőzet. A délkeleti légmozgás a középső országrészben élénk lesz. A maximumok északon -2 és +3 °C, délen 4 és 8 °C között alakulnak.

Orvosmeteorológia:

Szerdán gyenge kettős fronthatás várható, ám a magasban történő melegedés miatt egyre inkább a melegfronti tünetek kerülnek túlsúlyba: emelkedhet vérnyomásunk, fejfájásra, szédülésre panaszkodhatunk. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán főleg észak-északkeleten számíthatunk havazásra, hószállingózásra; délebbre inkább havas eső, eső formájában hullhat a csapadék, ezeken a tájakon nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, legyünk óvatosabbak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Időnként élénk lökések kísérhetik a szelet, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.