- hirdetés -

Csütörtökön borongós időjárás várható, többfelé csapadékkal: zömében eső várható, de északkeleten havazás is lehet. A keleti szél továbbra is erős lesz, néhol viharos lökések is lehetnek.

Csütörtökön reggel délnyugat felől egyre többfelé kezdődik csapadékhullás: a Dunántúlon és délen esőre, havasesőre, sőt, akár ónos esőre, míg északkeleten kisebb havazásra van kilátás. A Dél- és Közép-Dunántúlon még élénk lökések kísérhetik a szelet, a minimumok -5 és 0°C között várhatóak. Napközben folytatódik a csapadékos időjárás: a legtöbb helyen eső várható, de északkeleten és a magasabban fekvő területeken havazás, havaseső valószínű. A keleties légmozgás fokozatosan mérséklődik. 1-7°C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön továbbra is kettősfront hatása terhelheti szervezetünket. Emelkedhet vérnyomásunk, fejfájásra, szédülésre panaszkodhatunk. A csapadékos idő nem kedvez az izületi és reumatikus panaszokkal élőknek sem. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön délnyugat felől egyre többfelé kell csapadékra számítani: a déli tájakon eső valószínű, míg északon és a magasabban fekvő területeken havaseső, havazás, átmenetileg pedig ónos eső várható. Emiatt nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, legyünk óvatosabbak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Időnként élénk, néhol erős lökések kísérhetik a szelet, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.