- hirdetés -

Kedden marad a borult idő, északkeleten viszont napsütésre is számíthatunk. Nyugaton szórványosan lehet havazás, hószállingózás. A csúcshőmérséklet 0 és +4 fok között alakulhat.

Az éjszakai órákban északkeleten felszakadozik a felhőzet, másutt viszont erősen felhős, a Dunántúlon túlnyomóan borult marad az ég. Elszórtan elsősorban délnyugaton lehet hószállingózás, esetleg havas eső. A minimum hőmérsékletek többnyire -2 és -7 °C között alakulnak.

Kedden napközben az északkeleti tájak kivételével erősen felhős vagy borult égboltra, nyugaton elszórtan hószállingózásra, helyenként havas esőre készülhetünk. A mérsékelt keleties irányú szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet mindössze 0 és +4 °C között alakul.

Orvosmeteorológia:

Kedden gyenge kettős fronthatás várható, emiatt emelkedhet vérnyomásunk, fejfájásra panaszkodhatunk. A szeles idő miatt migrénes fejfájás is kialakulhat, a hideg idő miatt könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden a dunántúli, délnyugati országrészben számíthatunk kisebb havazásra, havasesőre, hószállingózásra. Ezeken a tájakon nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, legyünk óvatosabbak, tartsunk nagyobb követési távolságot! A Kisalföldön erős, a Duna vonalától nyugatra pedig élénk lökések kísérhetik a szelet, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.