- hirdetés -

Mintegy 25 gyerek öltött jelmezt a Szántó Kovács múzeumban szervezett ingyenes, mindenki számára nyitott farsangi bulin.

Sok más mellett egy sünit, egy hastáncost, egy pásztorlegényt és Hófehérkét is láthattuk február 12-én a Szántó Kovács múzeumban. Emellett Csokonai Vitéz Mihály Dorottyája is megelevenedett a rákóczitelepi iskolásoknak köszönhetően.

– A város valamennyi iskolájának küldtünk meghívást, de nagy-nagy örömmel fogadtuk a felnőtteket is. Igaz, őket nem láttuk jelmezben, de elkísérték azokat a gyerekeket, akik vállalkoztak arra, hogy bemutassák a mai napon jelmezüket. Ez nem egy verseny. Azt szeretnénk, ha maga a bemutatkozás, a részvétel lenne örömteli, dobogós helyezések nélkül – tudtuk meg Bárdos Zsuzsa tanártól, a farsangi buli főszervezőjétől.

Jelmezesek a múzeumban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Csokonai Dorottyáját, ezt az igazi „fársángi” darabot a rákóczitelepi iskolások vitték színpadra, vagyis be a múzeumba. A főszerepet játszó, ötödik osztályos Farkas Izsák színészi játékával mindenkit elkápráztatott, és az Orsolyát alakító tanuló előadása is elismerésre méltó volt. A komédia minden résztevője kitett magáért, volt, aki egy jó monológgal, és volt, aki cigánykerekezéssel.

Majd jött a lényeg, a jelmezbemutató, közel 25 gyerkőccel. A bölcsistől az általános iskolás korosztályig mindenki megmutatta magát a közönségnek. Jutalmuk egy-egy emléklap és sok finom fánk volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.