- hirdetés -

Sokfelé felhős lesz az ég, de néhány helyen napsütésre is számítani lehet. Délután 0 és +5 °C között alakul majd a hőmérséklet.

Hétfőn reggel változóan felhős lesz az ég, elszórtan még számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra. Gyenge vagy mérsékelt keleties légmozgás mellett -1 és -6°C közé hűl a levegő, de a kevésbé felhős keleti tájakon ennél hidegebb lehet. Napközben az ország nagy része felet sok lesz a felhő, keleten viszont pár órás napsütés valószínű. A Tiszántúlon átmenetileg megélénkül az északkeleti szél, 0 és +5°C-ot mérhetünk a délutáni órákban.

Orvosmeteorológia:

Hétfőn frontmentes napunk lesz, de a hideg idő miatt könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn inkább már csak a délnyugati országrészben számíthatunk kisebb havazásra, havasesőre, hószállingózásra. Ezeken a tájakon nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, legyünk óvatosabbak, tartsunk nagyobb követési távolságot! A Tiszántúlon megélénkülhet a légmozgás, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.