- hirdetés -

Szombaton eleinte erősen felhős lesz az ég, és szórványosan várható zápor, hózápor, majd napközben csökken a felhőzet és többfelé előbújik a nap.

Szombaton reggel szórványosan még számíthatunk gyenge esőre, záporra, észak-északkeleten pedig hószállingózásra, hózáporra; mindenütt erősen felhős lesz az ég. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és északkeleten akár viharos lökések is kísérhetik, a minimumok többnyire -1 és +4°C között alakulnak. Napközben észak-északkelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre többfelé süt ki a Nap. Gyenge zápor, hózápor inkább már csak a déli-délnyugati tájakon valószínű. Élénk, az Észak-Dunántúlon erős légmozgás várható, majd estére mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 1-6°C között alakul, de délen ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Orvosmeteorológia:

Szombaton hidegfronti hatás terheli majd szervezetünket, emiatt erősödhetnek a görcsös, reumatikus panaszok. Egyesekeknél vérnyomás-ingadozás, szívpanaszok léphetnek fel, alvászavart, dekoncentráltságot is tapasztalhatunk. A szeles idő következtében fejfájás, migrén is előfordulhat. A reggeli, kissé fagyos időben kiszáradhat nyálkahártyánk, könnyebben megfázhatunk. Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton eleinte még elszórtan kialakulhat zápor, hózápor, ezeken a területeken nedvessé, csúszóssá válnak az utak, célszerű nagyobb követési távolságot tartani! Többfelé megerősödik a szél, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását. A fronthatás miatt megnőhet reakcióidőnk, vezessünk fokozott figyelemmel – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.