- hirdetés -

A közelmúltban adták át Mezőkovácsházán a Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. új telephelyét. (x)

A cég nettó 71,4 millió forintból fejlesztette a telephelyet, melyhez a Magyar Állam és az Európai Unió 50 millió forint támogatást nyújtott. Az orosházi székhelyű vállalkozás az elmúlt évben Orosháza és Csorvás között egy 16 km hosszú úgynevezett optikai gerincet fektetett le, így már Csorvás lakosságát is optikai kábellel tudják kiszolgálni.

A mezőkovácsházi beruházásról Szántó József, a Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. ügyvezetője nyilatkozott.

Szántó József

– Társaságunk alapvetően hírközléssel, kábeltelevízióval, internettel, kábeltelefonnal foglalkozik. Az elmúlt két évben Mezőkovácsháza és térségében megnőtt az érdeklődés a nagy sávszélességű internet és a minőségi, de olcsó kábeltelevízió iránt. Korábban Mezőkovácsházán már volt egy kisebb telephelyünk, viszont a megnövekedett ügyfélszám és a nagyobb sávszélesség miatt úgy döntöttünk, fejlesztünk.

Az ügyvezető elmondta: fontosnak érezték, hogy a lakosságot helyi műszaki központból, ottani eszközökről, helybéli szakemberekkel és munkagépekkel tudják kiszolgálni.
– Erre kedvező alkalom kínálkozott annak köszönhetően, hogy a Dél-Békési Sütőipari Rt. megszüntette tevékenységét, így üresen maradt egy belvárosi telephely közel a városközponthoz. Ezt a lehetőséget használtuk ki, felszámolás keretében megvásároltuk a telephelyet és egy pályázati projekt segítségével komplex módon átépítettük, felújítottuk és alkalmassá tettük arra, hogy a mi céljainknak megfeleljen. A továbbiakban ez a telephely műszaki bázisként, a szerelők kiindulási pontjaként illetve szoftverfejlesztési központként fog működni. Emellett inkubátorházat is építünk, melyben hamarosan 12 cég kezdheti meg működését.

Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. a dél-békési térségben közel 4000 háztartásban van jelen.

A cég elmúlt egy évének legfontosabb eredménye az volt, hogy Orosháza és Mezőkovácsháza között teljes lett az optikai gerinc, innentől kezdve Orosházáról Kaszaper és Nagybánhegyes érintésével Mezőkovácsházát is optikai kábellel szolgálják ki.
– Ez a gerinchálózat múlt év végén elért Végegyházára is. Szeretnénk idén is folytatni műszaki fejlesztéseinket, ezért munkagépeket is vásároltunk, hogy a munkát könnyebbé és gyorsabbá tegyük. Úgy tervezzük, hogy még több háztartást elérünk a városban. Emellett tervben van Mezőhegyes hálózatba csatolása és szeretnénk egy dél-békési optikai körgyűrűt is kialakítani – fogalmazta meg a terveket Szántó József.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.