- hirdetés -

Szerdán alapvetően napos időre van kilátás, megerősödő légmozgással, kissé gyengülő nappali felmelegedéssel. Csapadék nem valószínű.

Szerdán reggel nyugaton lehetnek gyengén felhős területek, a szélvédett területeken, elsősorban északkeleten és a Tiszántúlon sűrű ködfoltokkal találkozhatunk. Hajnalra -5 és 0°C közé süllyed a hőmérők higanyszála. Napközben keleten ismét sokfelé megmaradhat a köd, máshol alapvetően napos, száraz idő várható. A középső területeken átmenetileg megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél, ez néhol felszaggathatja a ködfelhőzetet. Pár fokkal visszaesik a nappali csúcshőmérséklet, 3-8°C-ot mérhetünk, ám a tartósan ködös területeken ennél hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia:

Szerdán erős hidegfronti hatásra készülhetünk, emiatt erősödhetnek reumatikus és görcsös hasi panaszaink, valamint az asztmatikus betegséggel élők állapota is romolhat. Vérnyomásingadozásra, fejfájásra szintén számíthatunk. Ettől függetlenül túlnyomóan napos, száraz idő várható, ez pedig jótékonyan hat a közérzetünkre, érdemes lesz kimozdulni a szabadba. A reggeli, kissé fagyos időben kiszáradhat nyálkahártyánk, könnyebben megfázhatunk. Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán is lehetnek tartósan ködös területek, ezeken a helyeken a lecsökkenő látástávolság miatt célszerű nagyobb követési távolságot tartani! A középső megyékben átmenetileg megélénkülhet, helyenként megerősödhet a szél, ez csökkentheti a járművek menetstabilitása. A derültebb tájakon csak a napsütés zavarhatja a közlekedőket – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.