- hirdetés -

Több mint 240 millió forintból korszerűsítik az orosházi kórház sürgősségi betegellátó szárnyát.

A csütörtök délutáni sajtótájékoztatón dr. Dancsó József polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat már korábban elfogadta a kórház stratégiai tervét, aminek egyik eleme a most elinduló sürgősségi betegellátó osztály (SBO) fejlesztése, a másik pedig az 1,6 milliárd forintba kerülő struktúraváltás.
– A két projekt külön indult, ám végül a szakemberek kiváló munkával összefésülték. Az SBO építési munkái a mai aláírás után elindulhatnak, ezt követi majd a műszerbeszerzés – mondta a város első embere, aki hozzátette: a 10 %-os önerő mellé az EU-tól is nyertek önerőt segítő pályázaton 13,3 millió forintot, így végül az önerő 5 %-ot tesz ki. A kórház részéről dr. Mlinarics József orvosigazgató kiemelte: amellett, hogy új épületszárnnyal bővül a sürgősségi osztály, fontos, hogy mindezt műszaki tartalommal is megtölthetik, hiszen a műszerezettség a gyógyítás egyik fontos eleme. Elmondta, ennek kapcsán egy komplett műtőfelszerelés érkezik majd a kórházba, és az informatikai rendszert is bővítik.

dr. Dancsó József és Mochnács Pál írja alá a szerződést dr. Mlinarics József jelenlétében
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Orosháza 240 millió 256 ezer 800 forintot nyert minderre. A nyílt közbeszerzési eljáráson a Bólem Építőipari Kft. nyert, melynek ügyvezető igazgatója, Mochnács Pál az építési feladatokra vonatkozó vállalkozási szerződést dr. Dancsó József polgármesterrel írta alá ezen a napon. A beruházás nettó költsége 87 millió 359 ezer 787 forint, ez 5% tartalékkeretet is tartalmaz. Február 14-én kezdik az osztály átalakítását, korszerűsítését, a befejezést május 31-ig vállalták. A korszerűsítéssel, fejlesztéssel érintett terület mérete 1083 m2, a bővítés területe 109 m2.

Mochnács Pál, a Bólem Építőipari Kft-ről elmondta: a cég 19 éve működik és a három legnagyobb építőipari cég között van Békés megyében. Tavalyi éves árbevétele 2 milliárd forint volt, az építőiparban mind a mély-, mind magasépítésben részt vesznek. 125 alkalmazottal dolgoznak, a megyében főleg a csatornaépítésben vettek részt, de több településen iskolák, óvodák építésén, felújításán is dolgoztak.

Megkérdeztük, hogyan egyeztethető össze az építőipari és a gyógyító munka. Mochnács Pál elmondta, felkészültek a kihívásra.  Pontos tervek készültek a munka minden fázisára, melyben a testi épségre, a vagyonvédelemre és a betegekre kiemelten figyelnek majd. Ehhez dr. Mlinarics József hozzátette, folyamatosan egyeztetnek majd az orvosok a kivitelezőkkel, lépésről-lépésre minden műveletet közösen terveznek meg. Az orvosigazgató elmondta, hogy a beruházás alatt is teljes kapacitással működik a sürgősségi osztály.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.