- hirdetés -

Területi engedélyek, tisztújítás – január 29-én közgyűlést tartott az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület.

A Petőfi Művelődési Központban tartotta évi rendes közgyűlését az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület. A mintegy ezer főt soraiban tudó civil szervezet vezetőségének ötéves mandátuma lejárt, ezért tisztújító közgyűlés is volt a rendezvény. Megyénk legnagyobb horgász egyesülete a Kinizsi, dacára annak, hogy Orosháza környéke nem bővelkedik természetes vizekben.

A közgyűlés egyperces néma főhajtással kezdődött Bessenyei Sándor és a többi tavaly elhunyt horgásztársunk emlékére.

Bessenyei Sándor 35 éven keresztül volt az egyesület gazdasági felelőse. Minden orosházi horgász  ismerőse, sokak jó barátja. Pontos, precíz, szorgalmas ember, akit a horgászok nem csak hivatalos időben kereshettek meg problémáikkal. Valamennyien szerettük és megdöbbenve fogadtuk tavaly októberi halálhírét. Emlékét azzal is szeretnénk megőrizni, hogy az egyesület nyugdíjas horgászversenyét ezentúl Bessenyei Sándor emlékversenyként rendezzük meg. Erre az eseményre a család egy vándorserleget adományoz, melyet a mindenkori győztes őrizhet egy esztendeig – tudtuk meg Dr. Ökrös Ferenc elnöktől.

A közgyűlésen a tagság elsőként a leköszönő elnök beszámolóját hallgathatta meg, majd a titkári beszámoló következett Fábri István titkártól. A gazdasági beszámolót – Bessenyei Sándor halála miatt – Surányi András tartotta. Ezután a felügyelő bizottság nevében Gombkötő Lajos, majd a fegyelmi bizottság képviseletében ismét Surányi András emelkedett szólásra. A beszámolók után a vendégként jelenlévő Dr. Dancsó József polgármester, majd Nemes Attila, a Megyei Horgász Szövetség képviseletében tartott tájékoztatót. Szünet után következtek a hozzászólások, határozathozatalok, majd az új tisztségviselők megválasztása.

A közgyűlésen elhangzott beszámolókból nem csak az egyesület pénzügyeit ismerhette meg a tagság, de pontos képet is kaphatott a haltelepítésekről, tavalyi fogási eredményekről és még számos a horgászokat érintő fontos kérdésről. Ezek között akadt több örömteli is. Az elnökség ezen a fórumon jelentette be hivatalosan, hogy megszületett a várossal a megegyezés, melynek értelmében újra horgászható lesz a gyopárosi Északi és Középső tó. Szintén jelentős hír, hogy a szövetség idén nem emeli a területi engedélyek árait.

A tisztségviselők választásánál kiderült, hogy a régi elnökségből hárman – Surányi András, Ujj Géza és Gabnai István nem vállalja a további megbízatást. Elnöknek ismét Dr. Ökrös Ferencet, alelnöknek Bogdánffy Csabát és Gálik Józsefet, a megüresedett gazdasági vezető státuszába pedig Doktor Imrénét választotta a Kinizsi HE tagsága.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.