- hirdetés -

Egy győzelem, egy vereség a pénteki mérlege a Táncsics gimnázium kéziseinek.

A nyíregyházi, a dunaújvárosi és a csurgói fiatalokkal kellett az orosházi Táncsics gimnázium kéziseinek felvennie a versenyt a Diákolimpia döntőjében.

Jól kezdték a pénteki küzdelmeket a srácok, bár a Csurgó elleni meccs nem a legjobban indult. Az egész első félidőben ellenfelünk vezetett, sőt voltak pillanatok, amikor már négy is volt közte. Hullámzó teljesítmény és hullámzó játék jellemezte ezt az időszakot.

A szünet pozitív változást hozott a mieink játékában. Összeállt a védekezésünk, aminek egyenes következménye szokott lenni a támadójáték feljavulása. Ezúttal is így történt. Bár a csurgóiak a második félidő elején is őrizték vezetésüket, az utolsó tíz perc fegyelmezett, kemény játékával az orosházi csapat a maga javára tudta fordítani a mérkőzést és végeredményben – különösen a második félidei teljesítményének köszönhetően – megérdemelten szerezte meg a győzelmet. Orosházi Táncsics – Csurgó: 28 – 21.

A mai második mérkőzés már nem sikerült ilyen jól az orosházi csapat számára. A Dunaújváros elleni találkozón nagyon éles, kemény küzdelem alakult ki már az első percektől kezdve. Két forma-forma erős, nagyon harcos csapat csapott össze, ennek megfelelően az eredmény is szinte végig döntetlen közeli volt. Az utolsó 10 perc volt – hasonlóan a délelőtti összecsapáshoz – amely eldöntötte a találkozót. Ebben a periódusban a Dunaferr ifivel megegyező dunaújvárosi csapat tudott jobban összpontosítani. A kevesebb hiba döntött és ebben ellenfelünk bizonyult jobbnak. Dunaújváros – Orosházi Táncsics: 28 – 21.

A holnapi – szombati – napon a nyíregyházi fiatalok ellen lép pályára csapatunk. Szakemberek véleménye szerint a nyírségiek egy jó erőkből álló, egységes együttes, de ha a mieink a mai napi teljesítményükhöz hasonlóan mindent beleadva, legjobb tudásuk szerint játszanak, akkor nem verhetetlen. Ezen a délelőtti mérkőzésen múlik a további szereplésünk. Ha nyerjük a Nyíregyháza elleni találkozót, akkor a legjobb négy közt folytathatjuk…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.