- hirdetés -

A kézilabda egyesület minden korosztálya példaértékű munkát végzett az őszi szezonban.

Az Orosháza KSC utánpótlás korosztályaiban csaknem kétszáz kislány pattogtatja a labdát hétről hétre az edzéseken és mérkőzéseken. Az egyesület elmúlt félévi tevékenységéről, eredményeiről Süle Katalin elnököt kérdeztük.

– Egyesületünk a felnőtt, ifjúsági és serdülő korosztályok kiválása után szeptembertől immár csupán az utánpótlás-neveléssel foglalkozik, hét korosztályban közel kétszáz gyermeket foglalkoztatunk szakképzett edzők irányítása mellett. A lányok zavartalan körülmények között, biztos szakmai és anyagi háttér mellett dolgozhatnak, az eredmények pedig igazolják is a jól végzett munkát. Külön büszkeségünk az óvodás korosztály, önálló 15 fős csoportunk mellett négy óvodából körülbelül 80 kislány látogatja előkészítő csoportjainkat, ahol szakemberek segítik a sportiskolai rendszerbe való továbblépést.

– Hogyan szerepeltek az OKSC csapatai az őszi versenyszezonban?

– Legidősebb korosztályunk, az 1996-os születésű csapat az Országos Nyílt Serdülő Bajnokságban szerepel, ahol az 1997-es lányokkal kiegészülve remek teljesítményt nyújtottak a két-három évvel idősebbek mezőnyében. Az alapszakasz végéhez közeledve már bizonyos, hogy a csapat a felsőházi rájátszásban, azaz az országos elődöntőben folytathatja a küzdelmeket. A Magyar Kézilabda Szövetség által szervezett utánpótlás bajnokságban megyei elsőséget ért el ez a korosztály, február 5-én hazai pályán küzdhetnek a régiós döntőben a továbbjutásért.
1996-os lányaink közül heten – Aradi Edina, Kónya Kinga, Kránitz Gréta, Szöllősi Dalma, Szöllősi Stella, Telek Klára, Ulmann Bernadett – bekerültek a kelet-magyarországi utánpótlás régió válogatottjába, mely csapat a december végi országos régióválogatottak tornáján ezüstérmet szerzett. A régióválogatott egyik edzője az orosházi Papp Mihály volt.

– Bizonyára a fiatalabb korcsoportok teljesítményére sem lehet panasz…

– 1997-es csapatunk a megyei serdülő bajnokságban szerepel, ahol öt győzelemmel és egy vereséggel az előkelő második helyen várják a tavaszi folytatást. Az utánpótlás bajnokság megyei fordulóját ez a korosztály is hibátlanul nyerte, február 20-án Gyulán játszik majd a csapat az országos elődöntőbe jutásért.
Fiatalabb korosztályaink még javában vívják megyei versenyeiket, de jó eséllyel ott is számos továbbjutó csapatnak örülhetünk, U10-es és U11-es együtteseink eddig száz százalékos teljesítményt nyújtottak, a legkisebbek – a szivacskézilabdások – pedig még bevetésre várnak, számukra később kezdődik a bajnokság.

Az OKSC csapatai közös képen (Fotó: Zsedényi Péter)

– A bajnoki mérkőzések mellett számos felkészülési tornán is szerepeltek az egyesület csapatai. Ezeken milyen eredmények születtek?

– A szezon hangulatát az 1996-osok augusztusi sikere alapozta meg: a lányok kiváló teljesítményt nyújtva ezüstérmet szereztek a legrangosabb hazai utánpótlás tornán, a veszprémi Cell-kupán. A folytatásban is igyekeztünk – anyagi lehetőségeink függvényében – minél több felkészülést segítő viadalon részt venni. A szarvasi Korona-kupán ’96-osaink első, ’97-es csapatunk pedig második lett. A hazai rendezésű Eötvös-kupán az 1997-es együttes arany-, míg az 1996-os és 1999-es csapat ezüstérmet nyert a rangos mezőnyben. Szegeden, a hagyományos Mikulás-kupán ismét a ’97-esek örülhettek a kupagyőzelemnek, itt a ’96-os és ’99-es gárda szintén a második helyen végzett. A szentesi Karácsony-kupán 1999-es és 2000-es születésű lányaink szerepeltek, utóbbi csapat bronzérmet szerzett.

– Mik az egyesület tervei a tavaszi idényre?

– Szeretnénk az utánpótlás bajnokságban minél több korosztályban sikeresen szerepelni. Az elmúlt években mindig volt országos döntős csapatunk, reméljük ez évben sem lesz ez másként. Serdülő együttesünk számára az OSB felsőházi rájátszásában a tisztes helytállás a cél, a megyei serdülőket pedig az első két hely valamelyikére várjuk. Január utolsó hétvégéjén a debreceni Főnix-kupára utazunk három korosztállyal, de versenyprogramunkban szerepel még a győri Balázs-kupa, a szentesi Kiss Bálint-kupa, a kalocsai Pünkösd-kupa és természetesen nyáron a veszprémi Cell-kupán is szeretnének ott lenni a lányok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.