- hirdetés -

A legjobb énekes, a legjobb gitáros, a legjobb basszusgitáros és a legjobb dobos orosházi zenekarban játszik. Hatból öt elismerést a mieink zsebeltek be a mezőkovácsházi Hangpróbán.

A tavalyi kezdeti siker után másodjára jelentkezhettek a régió zenekarai a Mezőkovácsházán megrendezett tehetségkutatóra. Január 22-én a művelődési központban nyolc együttes, köztük szegedi, csabai, orosházi, vásárhelyi és csongrádi bandák léptek fel. A második Hangpróbára sokan voltak kíváncsiak, több mint százan szurkoltak kedvenc bandájuknak a helyszínen.

A zenekaroknak maximum 20 perc állt a rendelkezésükre ahhoz, hogy meggyőzzék a négytagú zsűrit tehetségükről. A szakmai bírák igen pozitívan értékelték a versenyzőket, minden bandában találtak valami dícsérnivalót. Ha nem a technikásságot, akkor az ötleteket, vagy a színpadképet emelték ki. A négy értékelő jó tanácsokkal is ellátta a versenyzőket. A zsűrit Velencei Zoltán, az ÉdesKeserű zenekar tagja, Farkas Zoltán és Homonnai Gergely, az Ektomorf zenészei, valamint Kontor Tamás alkotta, aki egyébként nemrégiben Orosházán lépett fel egy segélykoncerten.

A csongrádi Winter, a hódmezővásárhelyi GrimaszK, a szegedi Disorder Of Silence, a békéscsabai NEX és a négy orosházi zenekar, a Nézőpont kérdése, a Délibáb, a Bad Doll és a Black Band izgalommal várta a végeredményt. A mieink bővelkedtek az elismerésekben.

Szélesítik a kultúranapi rendezvények körét

A legjobb zenekar a GimaszK lett, a különdíjat a Bad Doll hozta el. A legjobb zenész kategória mindegyikében orosházi győztest ünnepelhettünk. A legjobb énekes Hadobás Eszter (Bad Doll) lett, a legjobb gitáros címet Leszkó Róbert (Bad Doll, Délibáb) kapta meg, a legjobb basszusgitáros oklevelét Szűcs András (Nézőpont kérdése, Délibáb) vehette át, a legjobb dobosnak pedig Berta Pétert (Délibáb) választotta a szakmai zsűri.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alaptól nyert pályázatnak köszönhetően valósult meg. A szervező Kalocsa Róza Nonprofit Közhasznú Kft. célja a tehetségkutatóval egyrészt az, hogy lehetőséget adjon a környék amatőr zenekarjainak a bemutatkozásra. Másrészt pedig, hogy szélesítsék Mezőkovácsházán a kultúranapi rendezvények körét – tudtuk meg Jankó Erzsébet szervezőtől.

Jövő januárban ismét várják a zenekarokat. A verseny egyre nehezebbnek ígérkezik, hiszen már nemcsak Békés és Csongrád megyéből érkezhetnek az amatőr bandák. Azért reméljük, akkor is bebizonyítják majd az orosházi zenészek, hogy a régióban ők a legjobbak!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.