- hirdetés -

A polgármester előtt tett esküjével dr. Bodonea Izabella január 20-án hivatalosan is magyar állampolgár lett.

Dr. Bodonea Izabella állampolgársági eskütételére családtagok, barátok, munkatársak gyűltek össze csütörtökön a házasságkötő teremben. A Magyar Köztársaság elnöke teljesítette a doktornő kérését, és aláírta honosítási okiratát. Már csak egyetlen lépés választotta el a magyar állampolgárrá válástól az, hogy esküt tegyen dr. Dancsó József polgármester előtt. Az eskütétel után a városvezető köszöntötte az új magyar állampolgárt, majd átnyújtotta  számára a magyar búzából sütött kenyeret – az új élet jelképét – és a honosítási okiratot.

Dr. Bodonea Izabella a polgármestertől vette át az okiratot (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Dr. Bodonea Izabella Kisiratoson született, ahová életre szóló emlékek kötik, hiszen ott nőtt fel és járt iskolába. Középiskolai és egyetemi tanulmányait Aradon végezte, és ott kötött házasságot is. 2003-2005 között orvosgyakornokként az aradi szülészeti és nőgyógyászati klinikán helyezkedett el. Orosházára 2005 novemberében érkezett munkavállalás céljából, majd 2006. január elsejétől osztályos orvosként kezdett el dolgozni a városi kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán. A munka mellett folyamatosan tanul, jövőre szakvizsgát tesz.

– Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy magyar állampolgárrá válhattam, bár én eddig is magyarnak vallottam magam, de most már van róla egy hivatalos papírom is. Nagyon boldog vagyok, semmihez nem tudom hasonlítani ezt az érzést. Megtaláltam számításaimat Orosházán, a munkatársaim az első perctől kezdve befogadtak, jól érzem itt magam, kialakult a baráti köröm,  sikerült beilleszkednem. Ezt kerestem, úgy érzem megérkeztem – hangsúlyozta a doktornő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.