- hirdetés -

Az élelmiszeripari cég a nehéz évek után kezd magára találni.

A város legnagyobb adófizető cégeinek vezetőit hívta meg ebédre dr. Dancsó József polgármester. Az eseményen Hegedűs Zsolt, a Merian Foods Élelmiszeripari Kft kereskedelmi igazgatója is nyilatkozott.

A Merian számára mit hozott a 2010-es év?

Hegedűs Zsolt

Mérföldkő volt ez az év nálunk, hiszen 2009 novemberétől új befektetői társaság irányítja a céget és a tavalyi esztendő volt az első befejezett gazdasági év, mely a várakozásunk szerint alakult. Nehéz körülmények között vettük át a vállalat vezetését, hiszen hosszú évekig felszámolás alatt dolgozott a cég. Ez meglátszott a kereskedelmi partneri kapcsolatokban és a berendezések műszaki állapotában is. 2010-ben sikerült stabilizálni a működést, visszaszereztük partnereinket, vevőinket. Dinamikus fejlődésnek indultunk, mely elsősorban a munkatársak odaadó munkájának és a termékfejlesztésnek köszönhető. Az ORSI termékcsaládban stabilizáltuk piacunkat, és új termékeket is bevezetünk.

A számok mit mondanak?

Az előző évben 4500 tonna terméket értékesítettünk, ez meghaladja az előző évi szintet. Az árbevétel 3,6 milliárd forint körül alakult, mely szintén növekedést mutat.

Mennyien dolgoznak a cégnél?

Jelenleg 270 fő van nálunk, de 2011-re sikerült olyan szerződéseket kötnünk, mely 1000 tonnával növelheti az eladást, így ez létszámfelvételt is eredményezhet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.