- hirdetés -

Pénteken eleinte marad a borongós idő, és még többfelé eshet, majd napközben nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet és egyre nagyobb területen bújik elő a nap.

Pénteken borús, párás időre fogunk ébredni, elszórtan ködfoltok is képződhetnek. Többfelé lehet gyenge eső, északkeleten helyenként ónos eső. 2 és 7 °C közé süllyed a hőmérséklet.

Napközben nyugat felől csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon erősen felhős vagy borult marad az égbolt és helyenként tartós ködfoltokra számíthatunk, főként ott várható szórványosan gyenge eső. A nyugati szél a középső országrészben élénk, máshol mérsékelt vagy gyenge lesz. Igen enyhe időre készülhetünk, az északkeleti megyék kivételével 10 °C fölé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia:

Pénteken tovább erősödik a melegfronti hatás. Az arra érzékenyek vérnyomás-emelkedést, szaporább szívműködést tapasztalhatnak, álmatlanság, nyugtalanság jelentkezhet, fáradékonyabbakká válhatunk. Többfelé élénk, néhol erős lesz a szél, ezért fejfájás, migrén is felléphet. Eleinte a csapadékos időben megszaporodnak a reumatikus és görcsös problémák. Délután nyugaton már kisüt a Nap, érdemes lesz egy kicsit kimozdulni a friss levegőre. Az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken reggel még többfelé számíthatunk kisebb esőre, szitálásra, ezért nedvessé, csúszóssá válnak az utak, legyünk óvatosak! Helyenként párássá válhat a levegő, vezessünk lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! A megélénkülő szélben csökkenhet a járművek menetstabilitása – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.