- hirdetés -

Az „edzőkeringő” lezárulta után kialakult helyzetről a Stílus elnökével Károlyfalvi Elemérrel beszélgettünk.

Az őszhöz képest több komoly változás jellemzi a jelen állapotot. Először is átalakult a kézilabda szakosztály vezetése.
– A szakosztály élére Barna Károly, edzői képesítéssel is rendelkező szakember került, a technikai vezetői posztot pedig Demartsik Ferenc tölti be. Mint az köztudott, Mikus István edzőnek lejárt a szerződése és ezt a klub nem újította meg. A tavaszi szezonra Farkas Józsefet kértük fel a vezetőedzői teendők ellátására. Farkas Józsefet – Cingát – a kézilabda élet ismerőinek különösebben nem kell bemutatni, több komoly csapatnál letette már a névjegyét. Az új edzővel kötött megállapodás szerint heti három alkalommal jön át Szegedről és tart edzést a csapatnak és természetesen a mérkőzéseken is ő irányítja a lányokat Barna Károllyal együtt. A heti további edzéseket is a szakosztályvezető vezényli.

Munkában az új edző, Farkas József
(Fotó: Melega Krisztián)

A játékosok közül hárman távoztak. Domokos Kinga Kiskunhalasra, Draxler Orsi és Draxler Dorottya Szegedre igazolt.
– Ezzel lövőerőben jelentősen gyengültünk, helyükre mindenképp szeretnénk erősítést hozni. Jelenleg is folynak tárgyalások játékosokkal, de az újabb „keringő” elkerülése érdekében neveket csak akkor szeretnék mondani, amikor a szerződéseket aláírtuk.

Az ifi csapatról komolyabb változásról nem tudott beszámolni a klubelnök, a serdülőknél azonban annál több az újdonság.
– A serdülőknél Varsandán József edző munkájával elégedettek vagyunk és a továbbiakban is számítunk rá. Kicsit kevesebb terhelésnek lesznek kitéve a serdülő csapat játékosai. A megyei bajnokságban való részvételt az anyagi források kímélése, illetve jobb felhasználása érdekében a klub nem folytatja. Ezzel több százezer forintot takarítunk meg. Az Országos Serdülő Bajnokságban továbbra is megmérettethetik magukat a lányok, illetve a jobbak esetlegesen az ifik közt is bizonyíthatnak. Most kemény edzések és három-négy edzőmérkőzés vár a csapatokra még a bajnoki rajt előtt, a bajnokságban pedig nagyon remélem, hogy sok örömet tudunk majd okozni szurkolóinknak – zárta az értékelést Károlyfalvi Elemér.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.