- hirdetés -

Csütörtökön újabb nedves levegő érkezik, ezért erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, északkeleten eleinte havazás, havas eső is előfordulhat.

Csütörtökön reggelre ismét megnövekszik a felhőzet, északnyugat felől egyre többfelé ered el az eső, a magasabban fekvő helyeken átmenetileg havas eső, hó is lehet. A délnyugati szél helyenként megélénkül. -2 és +3°C-ot mérhetünk a hajnali órákban. A nap folyamán a csapadékzóna tovább terjeszkedik kelet felé, és délután már az ország nagy részén számítani némi kell esőre, délen lehet kevesebb csapadék. Többfelé élénk, a Kisalföldön időnként erős délnyugati légmozgás mellett 3-8°C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön gyenge melegfronti hatásra kell készülni, emiatt álmatlanság, nyugtalanság jelentkezhet, fáradékonyabbakká válhatunk. Vérnyomás-emelkedést, szaporább szívműködést tapasztalhatunk. Az időnként élénk szél hatására fejfájás, migrén is felléphet, a csapadékos időben pedig megszaporodnak a reumatikus és görcsös problémák. Az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön az ország nagy részén esős, párás idő várható, ezért nedvessé, csúszóssá válnak az utak, legyünk óvatosak! Északkeleten tartósabban megmaradhat a köd,vezessünk lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot, mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! A megélénkülő szélben csökkenhet a járművek menetstabilitása – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.