- hirdetés -

Szerdán eleinte többfelé lehet eső, majd nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, és átmenetileg többfelé kisüthet a nap. 4 és 9°C között alakul majd a hőmérséklet.

Szerdán reggel borongós, ködös időre ébredhetünk, többfelé esővel, szitálással. Gyenge lesz a légmozgás, -1 és +4°C közé hűl a levegő. Napközben inkább már csak keleten várható kisebb eső, nyugat felől pedig a felhőzet is szakadozásnak indul. Egyre többfelé bukkan elő a Nap, de északkelten továbbra is tartósabban felhős, párás marad az idő. Északnyugaton a középső országrészben átmenetileg megélénkülhet a légmozgás, a maximumhőmérsékletek 4 és 9°C között várhatóak.

Orvosmeteorológia:

Szerdán egy hidegfront hatása terhelheti szervezetünket. Az érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozás, szív-és érrendszeri panaszok jelentkezhetnek, kábaságot, bódult érzést tapasztalhatunk. Megnövekszik a reflexidő is, valamint a görcsös fájdalmak is erősödhetnek. Az időnként élénk szél hatására fejfájás, migrén is felléphet. Délután többfelé kisüt a Nap, ez pedig jó hatással lehet közérzetünkre. Az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán eleinte még sokfelé lehet eső, szitálás, ezeken a tájakon nedvessé, csúszóssá válnak az utak, legyünk óvatosak! Északkelten tartósabban megmaradhat a köd, vezessünk lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot, mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.