- hirdetés -

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég és többfelé fordulhat elő eső. A délutáni hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

Kedden reggel az ország túlnyomó részén erősen felhős, borult égboltra ébredhetünk, többfelé számíthatunk kisebb esőre, záporesőre. A gyenge keleti-délkeleti szélben sokfelé sűrű, makacs ködfoltok képződnek. A minimumok -1 és 4°C között várhatóak. Napközben a ködfoltok sokfelé megmaradnak, lehangoló, szürke időre készülhetünk, Elszórtan kisebb eső, szitálás is lehet. A keleti, délkeleti szél a Kisalföldön átmenetileg megélénkülhet, máshol gyenge marad a légmozgás. 3-8°C közötti csúcshőmérsékleteket mérhetünk.

Orvosmeteorológia:

Kedden nem várható számottevő fronthatás, de a nyálkás, borult idő miatt lehangoltakká, kedvetlenné válhatunk. Erősödhetnek a reumatikus és izületi panaszok, a néhol megélénkülő szél hatására pedig kisebb fejfájás, migrén is jelentkezhet. Az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden sokfelé egész nap ködös, párás időre készülhetünk, ügyeljünk jobban a közlekedésben, vezessünk lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot! Elszórtan számíthatunk szitálásra, kisebb esőre, emiatt csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. Reggelre a napközben megolvadt hólé néhol ráfagyhat az utakra, emiatt csúszós utakra számíthatunk, figyeljünk oda és mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.