- hirdetés -

A sváb batyus bálról, a német kultúra hetéről és az idei költségvetésről értekezett legutóbbi ülésén a Német Kisebbségi Önkormányzat.

Minden készen áll a január 15-i tizedik sváb batyus bál megrendezéséhez, már csak néhány részletről egyeztettek a Német Kisebbségi Önkormányzat legutóbbi ülésén. Mindemellett megkezdődtek az áprilisban tartandó német kultúra hetének előkészületei. A rendezvény – ami időközben országos szintűvé nőtte ki magát – jubileumához érkezett, hiszen idén tizedik alkalommal rendezik meg.

Ezért hasonlóan mint első alkalommal – amikor Ausztria hetet tartottak -, a programok középpontjában egy osztrák tartomány lesz: Tirol. Az ülésen az NKÖ idei költségvetéséről is értekeztek. Elhangzott, hogy az állami támogatás valószínűleg csökkenni fog, mert a tavalyi keretösszeget osztják szét, ám a kisebbségi önkormányzatok száma az elmúlt évhez képest mintegy 13 százalékkal nőtt.

– Amennyiben a települési önkormányzat a kért 1 millió 200 ezer forintot rendelkezésünkre bocsátja, akkor terveink szerint biztosítani tudjuk ugyanazt a színvonalas rendezvénysorozatot, amit talán már évről évre el is várnak az NKÖ-től – összegzett dr. Abonyi Lajos első elnök.

Az elnök hangsúlyozta, továbbra is segítik azokat a diákokat, akik szeretnének nemzetközi nyelvdiplomát szerezni német nyelvből. Ennek részeként január 7-én 20 tanuló kezdte meg a Táncsics gimnáziumban a nyelvvizsga szóbeli részét.

A sváb batyus bál január 15-én 19 órakor kezdődik a Táncsics Mihály Gimnázium tornacsarnokában. Zenél a Krawanka együttes (Mohács). Műsort adnak: A Haraszti Fiatal Svábok Egyesülete (magyarországi német népi táncok). Kíséri a Haraszti Dorfmusik Fúvószenekar.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.