- hirdetés -

Hétfőn eleinte délen változóan, északon erősen felhős lesz az ég, majd délutántól nyugat felől mindenhol megvastagszik a felhőzet. Délutántól többfelé várható kisebb eső.

Az éjszaka a kevésbé felhős déli tájakon is erősen megnövekszik a felhőzet, északon marad a ködös levegő helyenként szitálással. 0 és 5 °C közé hűl a levegő.

Hétfőn napközben túlnyomóan borult lesz felettünk az égbolt, legfeljebb délen-délkeleten bukkanhat elő a Nap, északon tartós ködre készülhetünk. Kezdetben északon fordulhat elő gyenge eső, délutántól pedig nyugaton várható többfelé csapadék. Az északira-északkeletire forduló légmozgás gyenge lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 °C között, északon ez alatt alakul.

Orvosmeteorológia:

Hétfőn gyenge hidegfronti hatásban lesz részünk, ezért a görcsös és reumatikus panaszaink erősödhetnek, egyeseknél fejfájás és migrén jelentkezhet. Öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn reggel többfelé képződnek sűrű ködfoltok, melyek északon, északkeleten hosszabb ideig is megmaradhatnak. A ködös helyeken szitálástól, délutántól nyugaton esőtől vizes útszakaszokra kell számítanunk, megnő a féktáv. A ködös tájakon vezessünk lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot! Emellett néhol a napközben megolvadt hólé ráfagyhat az utakra, emiatt csúszós utakra számíthatunk, figyeljünk oda és mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.