- hirdetés -

Vasárnap északon borongós időre számíthatunk, kisebb szitálással, míg délen a változóan felhős ég mellett sokat süthet a nap. 4 és 14 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Vasárnap reggel nyugaton kevesebb, keleten több felhő lesz felettünk, északkeleten gyenge eső is lehetséges. Többfelé alakulnak majd ki pára, illetve ködfoltok. Hajnalban jellemzően 0 és +6°C közti értékeket mérhetünk, csak az északi határ mentén fordulhat elő gyenge fagy.

Napközben délen és nyugaton több órás napsütés valószínű, csak északon növekedhet meg időnként erősebben a felhőzet. Északkeleten egész nap erősen felhős, borult idő várható, kisebb eső is előfordulhat. A Dunántúlon mérsékelt, másutt gyenge lesz a légmozgás. A maximum jóval a sokéves átlag felett, 4 és 14°C között alakul.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap nem várható fronthatás. Többfelé kisüt majd a Nap, érdemes egy sétát tennünk a friss levegőn! Öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap reggelre a napközben megolvadt hólé északon helyenként ráfagyhat az útra, figyeljünk oda és mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! Szórványosan ködfoltok képződhetnek, ezeken a területeken hirtelen csökkenhet a látótávolság. A Dunántúlon a helyenként megélénkülő szélben csökkenhet a menetstabilitás – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.