- hirdetés -

Szombaton északon, északkeleten sok-sok felhőre van kilátás, esőkkel, szitálással, míg délnyugaton, délen napsütés is várható és csapadék csak néhol fordul elő.

Szombaton reggel főleg az északi és keleti országrészben számíthatunk esőre, szitálásra, a magasabb területeken esetleg ónos szitálásra; másutt erősen felhős-borongós lesz az ég. Északon köd- és párafoltok képződhetnek. Délen megélénkülhet a légmozgás, a legalacsonyabb hőmérsékletek -1 és +5°C között várhatóak. Napközben is északon, északkeleten várható további eső, de országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég. A déli területeken megélénkül a légmozgás. 6-12°C-ig melegszik a levegő, északon lehet ennél hidegebb.

Orvosmeteorológia:

Szombaton is gyenge melegfronti hatásra készülhetünk. Dekoncentráltak lehetünk, rossz lehet közérzetünk. Az érzékenyeknél erős fejfájás, jelentkezhet, fokozódhatnak gyulladásos panaszaink. A napsütéses tájakon élőknek érdemes tenniük egy sétát a friss levegőn! Öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton reggelre a napközben megolvadt hólé helyenként ráfagyhat az utakra, emiatt csúszós utakra számíthatunk, északkeleten átmenetileg ónos szitálás is előfordulhat: figyeljünk oda és mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! A megélénkülő, helyenként megerősödő szélben csökkenhet a menetstabilitás – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.