- hirdetés -

Szerdán marad a borult, párás időjárás, elszórtan hószállingózással, foltokban zúzmarás ködfoltokkal. Csak néhol élénkülhet meg a délkeleti szél.

Szerdán reggel országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, folytatódik a lehangoló, szürke idő. Többfelé sűrű köd képződhet, emellett hószállingózásra is készülhetünk. A Kisalföldön megélénkülhet a délkeleti szél, máshol gyenge marad a keleties légmozgás. -5 és -10°C közé süllyed a hőmérő higanyszála, de a ködös területeken kissé enyhébb is lehet a hajnal. Napközben még marad a felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő, a Dunántúlon bújhat elő a Nap. Elszórtan fordulhat elő hószállingózás. Északnyugaton megélénkülhet a légmozgás, a csúcshőmérsékletek 0 és -5°C között várhatóak.

Orvosmeteorológia:

Szerdán sem kell fronthatástól tartanunk, de folytatódik a hideg, nyirkos idő; reggel és napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, ezért bőrünk, nyálkahártyánk könnyen kiszáradhat, gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról, ápolásról! Öltözködjünk rétegesen, melegen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására! A nyálkás, párás időben erősödhetnek a reumatikus panaszok.

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán reggel ismételten sokfelé párás időre készülhetünk, többfelé sűrű, zúzmarás ködfoltokkal. Ezeken a tájakon ajánlott nagyobb figyelemmel autózni a lecsökkent látástávolság miatt. Sokfelé télies, csúszós utak jellemzőek, mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.