- hirdetés -

A nyugati tájakon felszakadozhat a felhőzet, míg keleten folytatódhat a borult, párás idő. Északon még kialakulhat hószállingózás, a csúcshőmérséklet viszont nyugaton már fagypont felett várható.

Az éjszaka a Dunántúlon fel-felszakadozhat a felhőzet, ugyanakkor az ország keleti kétharmadában túlnyomóan borult égboltra van kilátás. Elszórtan hószállingózásra az északi megyékben élők számíthatnak. A délkeleti szél nyugaton mérsékelt, északnyugaton élénk, máshol gyenge lesz. A hőmérséklet -4 és -9 °C közé süllyed.

Csütörtökön napközben az Északi-középhegység vidékén szürke, borongós idő várható elszórtan hószállingózással, másutt időnként felszakadozhat a felhőzet, főként nyugaton és délen valószínű egy-két órás napsütés. A többfelé mérsékelt szelet nyugaton-északnyugaton erős széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult helyeken 0 és -4 °C, máshol 0 és +4 °C között alakul.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön a magasban enyhébb légtömegek áramlanak hazánk fölé, emiatt erőteljes melegfronti hatásra készülhetünk. Csökkenhet munkakedvünk, dekoncentráltak lehetünk, rossz lehet közérzetünk. Az érzékenyeknél erős fejfájás, jelentkezhet, fokozódhatnak gyulladásos panaszaink. Öltözködjünk rétegesen, melegen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön reggel továbbra is sokfelé párás időre készülhetünk, helyenként sűrű, zúzmarás ködfoltokkal. Ezeken a tájakon ajánlott nagyobb figyelemmel autózni a lecsökkent látástávolság miatt. Sokfelé télies, csúszós utak jellemzőek, északon havazhat is, átmenetileg ónos szitálás is előfordulhat: figyeljünk oda és mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! A megélénkülő, helyenként megerősödő szélben csökkenhet a menetstabilitás – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.