- hirdetés -

Kedden megmarad a kettősség: északkeleten tartósan ködös, borult idő valószínű zúzmara-lerakódással, hószállingózással, míg nyugaton ki-kisüthet a nap.

Kedden reggel délnyugaton és a Duna-Tisza közén közepesen, másutt többnyire erősen felhős lesz az égbolt. Elsősorban a Duna vonalától keletre fordulhatnak elő hózáporok, sokfelé sűrű, zúzmarás ködfoltok képződhetnek. A déli, délnyugati szél gyenge lesz, többfelé teljesen leáll; -5 és -10°C közé csökkennek a hőmérsékletek, de a hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben délnyugaton, nyugaton lehet némi napsütés, míg keleten folytatódik a többnyire erősen felhős időjárás, elsősorban északkeleten fordulhat elő hózápor, hószállingózás. Gyenge délies szél várható, a hajnali köd néhol csak nehezen oszlik fel. A csúcshőmérsékletek -1 és -6°C között alakulnak.

Orvosmeteorológia:

Kedden nem várható fronthatás, de reggel és napközben is fagypont alatt marad a levegő hőmérséklete, ezért bőrünk, nyálkahártyánk könnyen kiszáradhat, gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról, ápolásról! Öltözködjünk rétegesen, melegen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására! A nyálkás, párás időben erősödhetnek a reumatikus panaszok az érzékenyebbeknél.

Közlekedésmeteorológia:

Kedden reggel sokfelé párás időre készülhetünk, többfelé képződnek sűrű, zúzmarás ködfoltok. Ezeken a tájakon ajánlott nagyobb figyelemmel autózni a lecsökkent látástávolság miatt. Sokfelé télies, csúszós utak jellemzőek, mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.