- hirdetés -

Hétfőn az ország nyugati tájain sok-sok napsütés is lehet, míg a középső és a keleti területeken a felhők lesznek túlsúlyban, és itt szórványosan havazhat is.

Hétfőn nyugaton és a Duna-Tisza közén változóan, időnként erősen felhős égboltra készülhetünk. Keleten továbbra is borult, párás, helyenként tartósan ködös időben lesz részünk, főként ott lehet hószállingózás. A Dunántúlon mérsékelt, máshol gyenge északnyugati szél várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a naposabb helyeken fagypont körül, máshol -2 és -5 °C között alakul.

Orvosmeteorológia:

Hétfőn lassan megszűnő hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyebbek erősödő görcsös és reumatikus panaszokat tapasztalhatnak, valamint fejfájás, migrén is jelentkezhet. Az ország nyugati felében előbukkanhat a Nap, ez pedig jó hatással lehet közérzetünkre, ha tehetjük, sétáljunk egy kicsit a természetben, kerüljük a szennyezett városi környezetet! A szmogos levegő fokozhatja a légúti betegségek kialakulásának kockázatát, a délelőtti és délutáni csúcsforgalom idején próbáljunk minél kevesebb időt a szabadban tölteni. Bőrünk, nyálkahártyánk is könnyen kiszáradhat, gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról, ápolásról!

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn reggel sokfelé – főleg keleten – sűrű, zúzmarás ködfoltok nehezíthetik a közlekedést, melyek területén célszerű nagyobb figyelemmel autózni a lecsökkent látástávolság miatt. Nyugaton és a középső országrészben a megélénkülő szél csökkentheti kis mértékben a járművek menetstabilitását. Sokfelé télies, csúszós utak jellemzőek, mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.