- hirdetés -

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, inkább csak délután északnyugaton csökkenhet tartósabban a felhőzet. Elszórtan várható kisebb havazás, hózápor.

Vasárnap észak felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőtakaró és a Nap is többfelé előbukkanhat, de az ország keleti részén folytatódik a párás, borongós idő. Kisebb hószállingózás, gyenge havazás északon és a délnyugati tájakon lehet. A légmozgás a Dunántúl északi részén időnként megélénkül, a gyengén szeles tájakon pedig tartósabban megmaradhatnak a ködfoltok. Enyhül az idő, -2 és +3°C várható, az Északi-középhegységben lehet kissé hidegebb.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás várható, mely miatt az érzékenyebbek erősödő görcsös és reumatikus panaszokat tapasztalhatnak, valamint fejfájás, migrén is jelentkezhet. A érkező enyhébb levegő miatt tompábbakká, szétszórtabbá válhatunk. Többfelé előbukkanhat a Nap, ez pedig jó hatással lehet közérzetünkre, ha tehetjük, sétáljunk egy kicsit a természetben, kerüljük a szennyezett városi környezetet! Bőrünk, nyálkahártyánk is könnyen kiszáradhat, gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról, ápolásról! Igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap reggel sokfelé sűrű, zúzmarás ködfoltok nehezíthetik a közlekedést, melyek területén célszerű nagyobb figyelemmel autózni a lecsökkent látástávolság miatt. A köd néhol egész nap megmaradhat, készüljünk fel, hogy esetleg ilyen tájakon kell autóznunk! Sokfelé télies, csúszós utak jellemzőek, mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.