- hirdetés -

Szombaton lényeges változás nem lesz, többfelé ködfoltok képződhetnek. Csapadékra nem számíthatunk.
Szombaton reggel északon ködös-borongós lesz az ég, délen és nyugaton lehet vékonyabb a felhőtakaró – kisebb hószállingózás maximum északkeleten fordulhat elő. Többfelé sűrű ködfoltok képződhetnek. A szél gyenge marad, éjszaka a Duna-Tisza közén és keleten -8 és -13°C, nyugaton -5 és -9°C közé hűl a levegő. Napközben nyugat-délnyugaton már felszakadozhat a felhőzet, másutt folytatódik a borongós, párás, ködös időjárás. Északkeleten fordulhat elő jelentéktelen hószállingózás. A nyugatiassá váló légmozgás mérsékelt marad, a csúcshőmérsékletek 0 és -6°C között várhatóak, nyugaton viszont helyenként fagypont fölé is emelkedhetnek az értékek.

Orvosmeteorológia:

Az új év első napján nem terheli fronthatás a szervezetünket, de hajnalban továbbra is nagyon hideg idő várható, akik a szabadban töltik az éjszakát, azoknak tanácsos melegen, rétegesen öltözködni. Napközben is dideregni fogunk, bőrünk, nyálkahártyánk is könnyen kiszáradhat, gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról, ápolásról! Fogyasszunk gyümölcsöket, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton reggel helyenként sűrű zúzmarás ködfoltok képződhetnek, melyek területén nagymértékben lecsökkenhet a látástávolság, célszerű nagyobb követési távolságot tartani! A köd néhol egész nap megmaradhat, készüljünk fel, hogy esetleg ilyen tájakon kell autóznunk! Sokfelé télies, csúszós utak jellemzőek, mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.