- hirdetés -

Szilveszter többfelé lehet sűrű zúzmarás köd, mely tartósan megmaradhat; több órás napsütés nyugaton valószínű. Egész nap fagyni fog, éjfélre -14 és -7 fok közé hűlhet a levegő.
Az év utolsó reggelén többnyire borult, párás, ködös idő várható. Helyenként sűrű ködfoltok képződhetnek. Egy-két helyen hószállingózás is előfordulhat. Hajnalban -14 és -7°C közötti értékeket mérhetünk, de a hóval borított tájakon -15°C alá is hűlhet a levegő.
Napközben sokfelé marad a borult, párás idő, helyenként a ködfoltok is tartósan megmaradhatnak. Egyedül nyugaton szakadhat fel kissé a felhőtakaró. Elvétve hószállingózás is lehetséges, de jelentős csapadék nem lesz. Szélcsend mellett délután a legmagasabb hőmérséklet -8 és 0°C között alakul.

Orvosmeteorológia:

Pénteken fronthatás nem várható. A szélcsendes időben ismét megnövekedett a szállópor koncentráció, főként a városokban minél kevesebbet tartózkodjunk a szabadban. Zord, téli napra készülhetünk: hajnalban kemény fagy várható és napközben is dideregni fogunk, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Bőrünk is könnyen kiszáradhat, gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról, ápolásról!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken a köd néhol csak lassan vagy egyáltalán nem oszlik fel a nap folyamán, ezeken a területeken hirtelen nagymértékben lecsökkenhet a látástávolság, célszerű nagyobb követési távolságot tartani! Sokfelé télies, csúszós utak jellemzőek, mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.