- hirdetés -

Csütörtökön keleten felhős és napos területek váltakozhatnak, nyugaton délután már a fagypont fölé emelkedhet a hőmérséklet, egyébként marad a fagyos, hideg idő.
Csütörtökön reggel nyugaton kevés felhő lesz hazánk felett, ismét elsősorban keleten képződhetnek zúzmarás, sűrű ködfoltok, ott a változóan felhős égből jelentéktelen hószállingózás is lehet. A szél mindenütt gyenge lesz, erősen le tud hűlni a levegő: általában -7 és -12°C közé csökken a hőmérséklet, de néhol ismét mérhetünk majd -20°C közeli értékeket. Napközben az ország keleti harmadában erősen felhős, párás idő várható, helyenként a köd tartósabban megmarad. Hazánk többi részén sok napsütés valószínű, csapadék nélkül. Folytatódik a fagyos téli idő: a gyenge légmozgásban mindössze -2 és -7°C közötti legmagasabb hőmérsékletekre készülhetünk.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön gyenge melegfronti hatás várható, ezért az arra érzékenyek fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatnak. Álmatlanság, dekoncentráltság is jelentkezhet, vérnyomás-ingadozás is felléphet. Türelmetlenebbekké, idegesebbekké válhatunk. Ismét zord, téli napra készülhetünk: hajnalban kemény fagy várható és napközben is dideregni fogunk, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Bőrünk is könnyen kiszáradhat, gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról, ápolásról! Fogyasszunk gyümölcsöket, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön reggel főleg északon és keleten képződhetnek sűrű, zúzmarás ködfoltok, melyek néhol csak lassan oszlanak majd fel. Ezeken a területeken hirtelen nagymértékben lecsökkenhet a látástávolság, célszerű nagyobb követési távolságot tartani! Sokfelé télies, csúszós utak jellemzőek, mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.