- hirdetés -

Szerdán nyugaton ragyogó napos idő várható, keleten viszont időnként megnövekszik a felhőzet, itt hószállingózás is előfordulhat.
Az éjszaka első felében északon-északkeleten többfelé várható havazás, reggel azonban már sehol sem valószínű számottevő csapadék, elszórtan pára-és ködfoltok képződhetnek. -8 és -13 °C közé, a derült és hóval borított tájakon ez alá süllyed a hőmérséklet.
Szerdán napközben a Duna-Tisza közén és délkeleten többnyire erősen felhős, borult, párás időre készülhetünk és itt jelentéktelen hószállingózás is előfordulhat, ugyanakkor nyugaton több órára kisüt a Nap. A gyenge légmozgásban a Dunántúlon -1 és -4 °C, máshol -4 és -8 °C közé emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia:

Szerdán nem várható fronthatás, de nagyon hideg napra készülhetünk: hajnalban kemény fagy várható és napközben is dideregni fogunk, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Bőrünk is könnyen kiszáradhat, gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról, ápolásról! Fogyasszunk gyümölcsöket, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett. Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megbetegedhetünk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán reggelre keleten is megszűnik a havazás, az északi és keleti megyékben többfelé lehetnek havasak, hókásásak, esetleg lefagyottak az utak, ügyeljünk jobban az ilyen útszakaszokon! Helyenként sűrű zúzmarás ködfoltok képződhetnek, melyek területén hirtelen lecsökken a látástávolság, célszerű nagyobb követési távolságot tartani! Sokfelé télies, csúszós utak jellemzőek, mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.