- hirdetés -

Kedden erősen megnövekszik a felhőzet és eleinte északon, később keleten lehet havazás, hózápor. -12 és -6 fok közötti értékeket mérhetünk reggel és délután is jócskán fagyni fog.
Kedden változóan felhős égboltra ébredhetünk, csapadék nem valószínű. Helyenként pára, illetve ködfoltok képződhetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -6 és -12°C között alakul, de a vastag hóval borított tájakon -15°C-nál hidegebb is lehet.
Napközben az északi és keleti országrészben erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás. Délen, délnyugaton változóan felhős-napos időre van kilátás. Gyenge légmozgás valószínű. A legmagasabb hőmérséklet nyugaton -3 és 0°C, keleten -7 és -4°C között várható.

Orvosmeteorológia:

Kedden kettős fronthatás érvényesül, levertebbek, fáradtabbak, dekoncentráltabbak lehetnek az arra érzékenyek. A hideg, szeles időben erősödhetnek ízületi panaszaink is. A csapadékos időben reumatikus fájdalmak is jelentkezhetnek. Az emésztési panaszok elkerülése végett figyeljünk oda karácsonykor a megfelelő, mértékletes étkezésre!
Fogyasszunk gyümölcsöket, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett. Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megbetegedhetünk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden az északi és keleti területeken alakulhat ki délután havazás, ott az utak síkossá, csúszóssá válhatnak, vezessünk nagyon óvatosan! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.