- hirdetés -

Kerekítő – Ölbeli játékok, mondókák. A kicsinyek és szüleik számára készült könyvből 20 példányt ajándékozott a battonyai Esélyház a Just Zsigmond Városi Könyvtárnak.
December 20-án Dr. Palkó Lajos, a battonyai Esélyház irodavezetője személyesen hozta el Orosházára a könyveket.
– A battonyai Esélyház megyei hatókörű, így támogatjuk az orosházi kezdeményezéseket is.  A célcsoportjaink között megtalálhatók a gyerekek , és  az Olvasó Oázis – Tudás és kultúra a könyvtárban projekt nekik is szól. Összesen 45 Kerekítő könyvet vettünk, ebből 20 Orosházára, 15 Battonyára, 10 pedig Tótkomlósra került. Ez a 45 darab könyv összesen körülbelül 50 ezer forintot ér – mondta Dr. Palkó Lajos.
A könyv nagyban kapcsolódik A szülők akadémiája előadássorozathoz, amit először Battonyán tartottak, és amit később sikerének köszönhetően Orosházán is megrendeztek. Battonyán az előadások közben is használták a szülők a kötetet, Orosházára viszont ez csupán akkor érkezett meg,  amikor már véget ért a projekt. Viszont a könyvtár utólag is megajándékozza a résztvevőket a Kerekítővel, mely természetesen az intézményben is megtalálható, valamint onnan kölcsönözhető is lesz.
A Kerekítő – Ölbeli játékok, mondókák című könyv kétszemélyes kapcsolatteremtő játékokat tartalmaz, amik egyrészt közel hozzák a résztvevőket (szülő – gyerek) egymáshoz, másrészt fejlesztik a picik készségeit, úgy mint az anyanyelvi képességüket, a szókincsüket, a beszédértésüket, a beszédészlelésüket, a hallásukat, a memóriájukat és a kifejezőkészségüket is. Minden mondóka mellett található egy játékleírás is, így bárki könnyedén használhatja ezt a könyvet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.