- hirdetés -

A jövő héten is igazi téli időre van kilátás, főleg keleten havazással, hószállingózással. Erősödik az éjszaki lehűlés, a hőmérséklet -1 és -5 °C között alakul majd.
Az éjszaka a Duna vonalától keletre csökkenő intenzitású havazásra, hószállingózásra van kilátás, főként nyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Az északi-északnyugati szelet a Dunántúlon élénk széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -8 °C között alakul.
Napközben lassan a Tiszántúlra illetve az Alföldre korlátozódik a gyenge havazás, hószállingózás; nyugat felől egyre több helyen fordul naposra időjárásunk. A légmozgás mérsékelt vagy gyenge lesz. A hőmérséklet -1 és -5 °C közé emelkedik.

Orvosmeteorológia:

Hétfőn a hidegfronti hatás fokozatosan csökken, megszűnik, azonban fejfájás, szédülés, vérnyomásingadozás, továbbra is előfordulhat, a reflexidők is megnyúlhatnak. A hideg, szeles időben erősödhetnek ízületi panaszaink is. A csapadékos időben reumatikus fájdalmak is jelentkezhetnek. Az emésztési panaszok elkerülése végett figyeljünk oda karácsonykor a megfelelő, mértékletes étkezésre!
Fogyasszunk gyümölcsöket, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett. Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megbetegedhetünk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn a Duna vonalától keletre számíthatunk további, lassan kisebb területre korlátozódó havazásra, ott az utak síkossá, csúszóssá válhatnak, vezessünk nagyon óvatosan! A Dunántúlon főként eleinte fordulhatnak elő erős széllökések, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása. Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.