- hirdetés -

Karácsony második napján nyugaton változóan, keleten erősen felhős lesz az ég, és utóbbi területeken többfelé lehet kisebb havazás, hózápor.
Az éjjel mindenütt átvált az eső havazásba, de csapadékra egyre inkább csak a Dunától keletre számíthatunk. Karácsony második napjának reggelén a Békéscsaba-Salgótarján vonalban többfelé 5 cm meghaladó friss hóréteg alakulhat ki. A Dunántúlon az erős szelet továbbra viharos széllökések kísérhetik. A minimumok -1 és -6 °C között várhatóak.
Vasárnap napközben a Dunántúlon fel-felszakadozó felhőzetre, a középső és keleti területeken csökkenő intenzitású havazásra, hószállingózásra számíthatunk. A Dunántúlon az erős, olykor viharos szél délutántól mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -5 °C között alakul.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap erős hidegfronti hatás várható, ez elsősorban fejfájást, szédülést, vérnyomásingadozást, hosszabb reflexidőt okozhat. A hideg, szeles időben erősödhetnek ízületi panaszaink is. A csapadékos időben reumatikus fájdalmak is jelentkezhetnek, a viharos szél miatt migrént is tapasztalhatnak az érzékenyebbek. Az emésztési panaszok elkerülése végett figyeljünk oda karácsonykor a megfelelő, mértékletes étkezésre! Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megbetegedhetünk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap elsősorban a Duna vonalától keletre számíthatunk további havazásra, ott az utak síkossá, csúszóssá válhatnak, vezessünk nagyon óvatosan! A Dunántúlon továbbra is előfordulhatnak erős, viharos széllökések, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása. Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.