- hirdetés -

Szombaton borult lesz az ég, csak néha északnyugaton vékonyodhat el a felhőzet. Sokfelé várható kiadós mennyiségű eső, majd egyre többfelé havas eső, havazás váltja fel az esőt.
Szombaton napközben a csapadékhullás egyre inkább a keleti országrészre korlátozódik, nyugat felől eleinte a hegyekben, majd kelet kivételével havas eső, gyenge havazás váltja az esőt. A Dunántúlon viharossá fokozódik a szél, a Tiszántúlon gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 °C között alakul.

Orvosmeteorológia:

Szombaton hidegfronti hatás várható, ez elsősorban fejfájást, szédülést, vérnyomásingadozást, hosszabb reflexidőt okozhat. Erősödhetnek ízületi panaszaink is. Az emésztési panaszok elkerülése végett figyeljünk oda Szentestén a megfelelő, mértékletes étkezésre! Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megbetegedhetünk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton sokfelé találkozhatunk csapadéktól nedves útszakaszokkal; eleinte eső, záporeső, ám később havazás is előfordulhat, így síkossá válnak az utak, vezessünk nagyon óvatosan! A Dunántúlon viharossá fokozódhat a légmozgás, ezért csökkenhet a járművek menetstabilitása. Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.