- hirdetés -

Szenteste napján borult lesz az ég, és rövid megszakításokkal sokfelé várható jelentős mennyiségű eső, zápor, egy-egy zivatar.
Pénteken reggel kissé lehangoló, többnyire felhős, borongós időre ébredhetünk, többfelé lehet eső, záporeső. A délkeleti szél a Dunántúlon és délen megélénkülhet, északkeleten továbbra is lehetnek ködös területek, ott szitálás előfordulhat. 2-7°C-ig hűl a levegő, északkeleten lehet ennél hidegebb. Napközben északon folytatódik a borongós, párás idő (akár szitálás is előfordulhat), másutt elszórtan alakulhat ki eső, záporeső, akár az ég is bedörrenhet, majd lassan csökken a csapadékhajlam. Délen lehet némi napsütés. Délkeleten lehet még élénk a szél, másutt mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérsékletek északon 3 és 8°C, délen 9 és 14°C között alakulnak majd.

Orvosmeteorológia:

Pénteken kettős fronthatás várható, mely általánosan nyugtalanságot, ingerlékenységet, fokozott stressz érzékenységet, szorongást és álmatlanságot okoz. Erősödhetnek ízületi panaszaink is. Az emésztési panaszok elkerülése végett figyeljünk oda Szentestén a megfelelő, mértékletes étkezésre! Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megbetegedhetünk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken reggel főleg észak-északkeleten lehetnek sűrű ködfoltok, melyek területén hirtelen, nagy mértékben lecsökken a látástávolság, célszerű nagyobb követési távolságot tartani. A párás, borongós időben szitálás, másutt eső, záporeső is előfordulhat, így síkossá válnak az utak, vezessünk nagyon óvatosan! A Dunántúlon és délen eleinte még élénk lehet a légmozgás, ezért csökkenhet a járművek menetstabilitása. Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.