- hirdetés -

34 könyv mintegy 200 ezer forint értékben. Ez egy orosházi lakos ajándéka a városi könyvtárnak.
Egy orosházi lakos – aki névtelen szeretne maradni – , komoly értékű ajándékkal lepte meg a városi könyvtárt. Bár nem regisztrált olvasója az intézménynek, mégis úgy gondolta, a legjobb helyen itt lesznek a számára már nem használatos kötetek.

Bogdánné Kiss Tünde vette át az adományt
(Fotó: Melega Krisztián)
A 83 éves hölgy korábban imádott olvasni, rengeteg könyvet gyűjtött össze. Ma már azonban nem veszi hasznát gyűjteményének, így annak egy részét – 34 darabot -, a Justh Zsigmond Városi Könyvtárnak ajándékozta. Az intézmény számára azért is jelentősek ezek a könyvek, mert ők a könyvtárellátó rendszeren keresztül nem tudják megrendelni ezeket. A kapott könyvek ugyanis Reader’s Digest kiadványok.
Mások, a könyvtár olvasói is szoktak könyveket felajánlani az intézménynek, de nem ilyen nagy mennyiségben és nem ilyen értékben. Ezért ez egy különleges alkalomnak számít, amit a dolgozók ezzel a cikkel is szeretnének megköszönni.
Az értékes könyvek több területet érintenek. Van itt történelmi, egészségügyi kötet, utazási és természeti témájú, valamint lexikon jellegű könyv is. És ami még lényeges, hogy mind friss kiadású. A legrégebbi 2001-es, de van köztük 2009-ben megjelent is.
A könyvtárban tehát most már megtalálható többek közt A Föld csodálatos története, a Varázslatos Föld körüli utazás, a Legendák földjén vagy a Csodaszép Magyarország cím kötet is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.