- hirdetés -

Csütörtökön hasonló időjárási helyzet valószínű: erősen felhős, párás lesz az idő. Folytatódik az erős olvadás. Főleg északkeleten fordulhat elő szitálás.
Csütörtökön reggel borongós, ködös lesz az idő, a Dunántúlon és a déli tájakon ugyanakkor kevés felhőre ébredhetünk. Északkeleten lehet kisebb eső, zápor. A délkeleti szél nyugaton élénk lesz. 0 és +5°C közé hűl a levegő, de északkeleten gyenge fagy várható. Napközben folytatódik a többnyire borongós időjárás, csak nyugaton lehet átmenetileg némi napsütés. Északkeleten tartósan megmaradhat a köd, helyenként kisebb eső, szitálás előfordulhat. Az északkeleti országrész kivételével megélénkülhet a légmozgás, a maximumok 4 és 10°C között alakulnak majd, de a nyirkos, ködös tájakon ennél hidegebb lesz.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön ismét melegfronti hatás várható, ezért az arra érzékenyeknél álmatlanság, nyugtalanság, levertség jelentkezhet,türelmetlenebbekké, ingerültebbekké válhatunk. Szaporább szívműködést, magasabb vérnyomást tapasztalhatunk. Tovább enyhül az idő, a melegedés miatt fejfájás, migrén is felléphet az érzékenyebbeknél, valamint az időnként élénk szél is fokozhatja ezeket a tüneteket. Könnyen kiszáradhat bőrünk, nyálkahártya-irritáció is előfordulhat.

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán reggel többfelé sűrű ködfoltok alakulhatnak ki, melyek területén hirtelen nagy mértékben lecsökken a látástávolság, célszerű nagyobb követési távolságot tartani. A párás, borongós időben szitálás is előfordulhat, így síkossá válnak az utak, vezessünk nagyon óvatosan! Északon többfelé lefagyott útszakaszokkal is találkozhatunk, helyenként továbbra is télies útviszonyokra kell készülni! A Kisalföldön megélénkül, megerősödik a légmozgás, ezért csökkenhet a járművek menetstabilitása. Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.