- hirdetés -

Szerdán marad a sok-sok felhő hazánk térsége felett, és tovább enyhülhet a levegő, folytatódhat az olvadás. Szitálás, vagy kisebb eső bárhol kialakulhat.
Szerdán reggel szürke, lehangoló időre ébredhetünk, helyenként szitálással, a gyengén szeles helyeken sűrű ködfoltokkal. A légmozgás délen és nyugaton megélénkül, fagypont körüli legalacsonyabb hőmérsékleteket mérhetünk. Napközben is sok felhő lesz felettünk, északkeleten a köd tartósabban is megmaradhat. Kisebb eső, szitálás inkább északon és keleten lehet. A Dél-Alföldön és a Dunántúlon megélénkül a légmozgás, a Kisalföldön erős lökések is lehetnek. 3-8°C közötti hőmérsékleteket mérhetünk, de a párás területeken csupán 0°C körül alakul a csúcsérték.

Orvosmeteorológia:

Szerdán gyenge melegfronti hatás terhelheti szervezetünket, ezért szaporább szívműködést, magasabb vérnyomást tapasztalhatunk. Álmatlanság, nyugtalanság, levertség jelentkezhet. Tovább enyhül az idő, a melegedés miatt fejfájás, migrén is felléphet az érzékenyebbeknél. Könnyen kiszáradhat bőrünk, nyálkahártya-irritáció is előfordulhat. Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megbetegedhetünk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán reggel többfelé sűrű ködfoltok alakulhatnak ki, melyek területén hirtelen nagy mértékben lecsökken a látástávolság, célszerű nagyobb követési távolságot tartani. A párás, borongós időben szitálás is előfordulhat, így síkossá válnak az utak, vezessünk nagyon óvatosan! Északon többfelé lefagyott útszakaszokkal is találkozhatunk, helyenként továbbra is télies útviszonyokra kell készülni! A Kisalföldön megélénkül, megerősödik a légmozgás, ezért csökkenhet a járművek menetstabilitása. Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.